מתכונים

מאפה בטטות וגבינות מקמח Farina של Schar

היום נשארתי בבית כי הרגשתי לא טוב. אמא הציעה לי להכין מאפה בטטות מקמח שעוד לא השתמשנו בו – קמח Farina של חברת שר (שכבר כתבתי עליהם כל מני דברים ממש פה).

קמח פרינה שר

לי התחשק להכין משהו כמו בורקס, אז הכנו מאפה עם בטטות וגבינות. יצא לנו ממש טעים, אז הנה המתכון שלנו כדי שתוכלו להנות גם:

לבצק:

לבצק:

300 גרם קמח פרינה של שר

2 ביצים

6 כפות שמן

3 כפות מים

קצת מלח ושום

מערבבים במיקסר את כל המצרכים. יוצא בצק קצת מפורר ולכן צריך להוציא ולהמשיך ללוש אותו בחוץ. לשים עד שהופך לבצק אחיד ונעים (אם קצת יבש אפשר להוסיף עוד קצת שמן). שמים את הבצק במקרר לשעה ובינתיים מכינים את המילוי.

מילוי:

בקערה גדולה מערבבים:

בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות ומבושלת בתנור/במים

בצל מטוגן

3 כפות גבינה לבנה

חצי קופסא רוטב שמנת בטטה של יטבתה (חדש! וטעים!)

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח ושום

מרדדים את הבצק לשתי פיסות, מורחים על אחת את המילוי ומכסים בשנייה.

מכניסים לתנור שחומם ל – 180 מעלות ל – 45 ד’

אפשר גם לעשות אמפנדס קטנים – פשוט עושים מהבצק עיגולים ושמים מעט מילוי באמצע וסוגרים

בתיאבון