לחם אוורירי ללא גלוטן
מתכונים

לחם אוורירי בקלי קלות

לא מזמן קיבלתי להתנסות במוצרים של ריפרש (נטורל קייק), שניים מהם היו תערובת ללחם ועמילן חיטה (ללא גלוטן כמובן).
אמא הציעה שנאפה לחם לארוחת ערב וביקשתי לנסות מהקמחים החדשים.

אז עשינו נסיון וקצת שינינו את המתכון שנמצא באריזת התערובת ללחם למתכון הבא:

מצרכים:

1 כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 ביצים מידה M

1 וחצי כוסות תערובת ללחם של נטורל קייק

רבע כוס עמילן חיטה ללא גלוטן של נטורל קייק

רבע כוס קמח טף כהה

3 כפות שמן

1 כוס מים

חצי כפית מלח

הוראות הכנה – לא צריך מיקסר!!

מערבבים שמרים יחד עם ביצים וסוכר

מוסיפים את הקמחים השונים ומערבבים טוב

מוסיפים שמן, מים ומלח וממשיכים לערבב ידנית.

יוצאת בלילה לא סמיכה מיד ולא דלילה, מעבירים לתבנית אינגליש קייק/לחם לשעה וחצי תפיחה

בינתיים מחממים תנור ל – 220 מעלות

אנחנו הוספנו שומשום למעלה לפני אפייה

אופים 5 דקות בחום של 220 מעלות (טורבו)

ועוד 25 דקות בחום 180 (טורבו)

מוציאים, ממתינים שיתקרר.

פורסים ואוכלים בהנאה. המרקם הוא אוורירי – בין לחם לעוגה בחושה. מאוד טעים! וקל להכנה!

בתיאבון