דובשניות ללא גלוטן
מתכונים

עוגיות דבש נהדרות

קיבלתי השבוע להתנסות בתערובת חדשה לעוגיות של ריפרש (נטורל קייק). הדבר הראשון שניסיתי לעשות הוא דובשניות, גם כי ראש השנה מגיע וגם כי אין לי מושג מה זה דובשניות… אמא אמרה שכדאי לי לנסות כי אלו עוגיות מאוד טעימות ואח שלי גם רצה, אז מצאנו מתכון ישן של אמא והכנו את העוגיות.
הקמח שעבדנו איתו הוא של נטורל קייק והעוגיות יצאו מאוד מאוד טעימות. אמא אומרות שהן מרגישות כמו דובשניות רגילות ואפילו יותר טעימות.

מוכנים למתכון? בבקשה:

מצרכים ל 25 עוגיות:

250 ג’ קמח – תערובת עוגיות של נטורל קייק

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתיה

60 ג’ סוכר חום

כפית קינמון טחון לא גדושה

1/4 כפית מלח

כפית מיץ לימון

ביצה

100 ג’ דבש

65 ג’ שמן

מצרכים לזיגוג (לא חובה):

100 ג’ אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

כמה כפות מים (מוסיפים בהדרגה)

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל – 170 מעלות

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. עושים גומה במרכז ומוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק טיפה דביק אבל נוח לעבודה. הוא ייראה מאוד מבריק.

מכינים כדורים קטנים ומכניסים לתנור ל – 12 דקות אפייה. בסוף העוגיות צריכות להיות שחומות בתחתית ורכות.

אם מעוניינים בזיגוג – מוסיפים לאבקת הסוכר את מיץ הלימון וכף אחרי כף של מים עד שנהיה קרם לא דליל ולא סמיך מדי. טובלים את העוגיות כשיוצאות מהתנור (חמות) ומניחים עד שהזיגוג מתקרש.

אם נשארות עוגיות אפשר לאחסן בקופסא ולשמור כמה ימים 🙂

בתיאבון!