
פיתות!
פיתות זה הכי טעים! אמא התחילה לעשות לי פיתות עם קמח מולינו ירוק וזה יוצא ממש טעים. אפילו אמא אומרת שזה מאוד דומה לפיתות רגילות.
אני הכי אוהבת לאכול פיתה עם קוטג’ ותירס, או פיתה עם שניצל ומלפפון חמוץ
המתכון מתוך חוברת המתכונים של קמח מולינו
מה צריך:
חבילת קמח מולינו ירוק (500 ג’)
470 מ”ל מים
כף שמרים יבשים
35 ג’ שמן זית
20 ג’ סוכר
15 ג’ מלח
איך מכינים?
מכניסים הכל למיקסר! נותנים לו לעבוד בערך 5 דקות ולאחר מכן מוציאים.
הבצק יוצא קצת דביק אז קצת קשה להוציא אותו. לנו יש קלף ירוק מסיליקון ואז אמא מוציאה אותו עם הקלף ושמה על משטח עם קמח במטבח. מפזרים על הבצק עוד קצת קמח ואז עושים 10 כדורים ושוקלים בערך 100 ג’ לכדור.
לוקחים כל כדור ועם מערוך משטחים לעיגול ושמים בתבנית. שמים 5 פיתות בתבנית אחת ונותנים לפיתות לנוח בערך שעה.
מחממים תנור על טורבו ל – 220 מעלות
מכניסים כל תבנית ל – 10 ד’ ומוציאים. לא אוכלים!! זה ממש חם. מניחים על הפיתות מגבת וממתינים 15 דק עד שמתקרר.
בתיאבון!!

חצ'אפורי מהספר של דביר ללא גלוטן
אולי גם תאהב

אזני המן בקלי קלות!
7 בפברואר 2023
עוגיות וניל שוקולד צ’יפס הכי קלות בעולם
13 במאי 2021